Cambuur houdt Ghana knap op remise, ADO wint

8 januari 2015, 18:24

SC Cambuur heeft donderdag op het trainingskamp in Spanje laten zien dat het geen toeval is dat de club dit seizoen in de subtop van de Eredivisie meedraait. In een vriendschappelijke wedstrijd maakten de Leeuwarders het de nationale ploeg van Ghana zeer lastig. De ploeg van trainer Henk de Jong speelde prima en wist een punt uit het vuur te slepen tegen The Black Stars.

De wedstrijd was negentien minuten onderweg, toen Daniël de Ridder Cambuur op voorsprong bracht met een geweldig doelpunt. De Friezen waren in de eerste helft de betere ploeg tegen Ghana, dat vooral met een sterke voorhoede (André Ayew, Asamoah Gyan en Jordan Ayew) aantrad. In het tweede bedrijf, na de nodige mutaties, bepaalde André Ayew met een kopbal de eindstand op 1-1.

ADO Den Haag oefende in Estepona tegen de Albanisch landskampioen Skenderbeu. Na een 0-0 ruststand trok de equipe van coach Henk Fraser het duel in de tweede helft naar zich toe. Roland Alberg en Xander Houtkoop verzorgden de Haagse doelpunten.