Valdés tekent bij Man United: "Wil Van Gaal bedanken"

8 januari 2015, 19:42   Bijgewerkt: 8 januari 2015, 22:34

Wat de afgelopen tijd al zwaar in de lucht hing, is donderdagavond officieel wereldkundig gemaakt door Manchester United: Víctor Valdés komt de ploeg van manager Louis van Gaal versterken. De Spaanse doelman heeft zich voor achttien maanden verbonden aan de Mancunians, met een optie voor een extra jaar.

De 32-jarige Valdés doorliep de jeugdacademie van FC Barcelona, waar hij in 2002 onder de lat debuteerde. Hij wist 21 prijzen te pakken met de Spaanse topclub en kwam in zijn carrière tot twintig interlands voor Spanje. "Het is een eer om bij Man United te tekenen. Ik wil Louis van Gaal bedanken. Van hem mocht ik hier revalideren en trainen. In deze korte tijd heb ik gezien dat dit een speciale club is. Ik heb bij Barça al eens met Van Gaal mogen werken. Om hier weer met hem samen te mogen werken is een droom die uitkomt."

Van Gaal vindt het een goede zaak dat Valdés getekend heeft. "Ik ben zeer tevreden. Hij is een zeer ervaren keeper, zijn statistieken spreken voor zichzelf. Hij heeft zich tijdens zijn herstel altijd zeer professioneel opgesteld en heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op de trainingen. Hij wordt tweede keeper en is een geweldige toevoeging voor de eerste selectie."

Valdés was maandenlang uitgeschakeld wegens een zware knieblessure. Hij nadert volledige fitheid.

Bron foto: Manutd.com

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen