Blatter blij met concurrentie: "Geen risico, geen glorie"

8 januari 2015, 20:23

FIFA-baas Sepp Blatter maakt zich niet druk om de concurrentie die hij krijgt in het gevecht om het voorzitterschap van de mondiale voetbalbond. De 78-jarige Zwitser vindt het een goede zaak dat prins Ali Bin Al-Hussein van Jordanië zich in navolging van de Fransman Jérôme Champagne kandidaat heeft gesteld. Blatter stelt dat er geen eer te behalen is als hij er niets voor zou moeten doen.

De Zwitser reageert verheugd op de kandidaatstelling van de Jordaanse prins. "Ik kan er alleen maar blij mee zijn. We leven in een democratie en dit kan het debat alleen maar ten goede komen", zegt de FIFA-preses tegen de Zwitserse krant Le Matin. "En zeggen ze niet dat winnen zonder risico een triomf zonder glorie is?", voegt Blatter toe. Hij gaat voor zijn vijfde termijn als voorzitter van de wereldvoetbalbond.

Blatter is de favoriet in de verkiezing, aangezien hij lijkt te kunnen rekenen op de steun van meerdere voetbalbonden. Op 29 mei zal in Zürich bekend worden wie er als voorzitter van de FIFA de nieuwe ambtstermijn in zal gaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen