Vitesse breekt contract jeugdexponent Diks open

8 januari 2015, 20:38

Vitesse ziet toekomst in Kevin Diks. Het heeft het contract van de achttienjarige rechtsachter, die de jeugdopleiding van de Arnhemse club doorliep, opengebroken en met drie jaar verlengd. Dat melden de Arnhemmers via de officiële kanalen.

Diks belandde in 2005 in de jeugdacademie van Vitesse en debuteerde op 24 augustus 2014 in het eerste elftal. Tot dusver kwam hij tot zes optredens in de Eredivisie en heeft hij drie bekerwedstrijden achter zijn naam staan. "Ik vind het mooi dat de club met mij door wil", zegt de jongeling over zijn contractverlenging. "Zelf wil ik mij hier graag doorontwikkelen. Ik zit nu tien jaar bij Vitesse en ben nog zeker niet uitgeleerd."

Technisch directeur Mo Allach is zeer te spreken over Diks: "Hij heeft in de zomer zijn kans bij de A-selectie met beide handen aangegrepen. Zijn progressie is nu beloond met een vernieuwd contract. De ontwikkeling van Diks is een goed voorbeeld hoe wij het graag in de toekomst bij Vitesse willen zien. We werken met een vernieuwde visie gestructureerd aan de ontwikkeling van de Vitesse Voetbal Academie zodat spelers worden voorbereid voor de stap naar het eerste elftal van Vitesse."

Diks is een van de negen jeugdexponenten die met Vitesse op trainingskamp op Spanje is. Naast hem doorliepen ook Eloy Room, Piet Velthuizen, Jeroen Houwen, Gino Bosz, Davy Pröpper, Tim Linthorst, Ewout Gouw en Elmo Lieftink de Arnhemse academie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen