'Rode' Boulahrouz: "Je moet in de top van jezelf afbijten"

9 januari 2015, 08:24

Khalid Boulahrouz haalde donderdag het einde van de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en FC Bunyodkor niet. De routinier kreeg in de tweede helft een rode kaart. Hij was even helemaal klaar met de tegenstander, die grossierde in spijkerharde overtredingen, en de scheidsrechter en protesteerde te heftig.

"Ze schoppen en zeggen even sorry en zo gaat het maar verder", zou de ervaren verdediger tijdens het duel tegen de scheidsrechter hebben gebruld. In AD Sportwereld legt hij uit waarom hij zich zo kwaad maakte: "Er iets van zeggen, doe ik helemaal niet opdat mensen zeggen 'kijk Boulah het eens voor zijn ploeggenoten opnemen'. Dat gaat spontaan. In Nederland zijn we vaak te lief. Je moet in de top van jezelf afbijten."

"In de eredivisie gebeurt er zelden iets op fysiek vlak, daarom is het lastig als daar opeens wel sprake van is. In de buitenlandse competities wordt gespuugd, getrapt, geslagen en gestompt. Je moet jezelf wapenen anders lopen ze over je heen", aldus Boulahrouz, die nog niet weet of hij ook volgend seizoen Feyenoorder is. De club moet vóór 1 april laten weten of ze een optie tot verlenging in het contract van de verdediger lichten. ''Ik hoor het wel. Voor stoppen is het nog te vroeg. En een nieuw avontuur in het buitenland zie ik niet zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen