FC Twente krijgt 'publieke waarschuwing' van KNVB

9 januari 2015, 10:06

De KNVB maakt zich zorgen over de financiële situatie bij FC Twente. Omdat de club nog onvoldoende heeft kunnen bezuinigen op spelerskosten, heeft de voetbalbond besloten om de Tukkers een 'publieke waarschuwing' op te leggen. Op de eigen website reageert FC Twente op deze maatregel.

FC Twente is zich bewust van de situatie zegt Arjan Hoop, financieel adviseur van de huidige nummer vijf van de Eredivisie. "We hebben de KNVB tijdig op de hoogte gesteld dat we op dit punt nog niet aan ons plan van aanpak zouden gaan voldoen. Tijdens de persconferentie in oktober hebben we dit aspect nader toegelicht. Dat de KNVB een publieke waarschuwing geeft, is nou eenmaal een consequentie die daarbij hoort."

Hij benadrukt dat FC Twente keihard werkt om de huishouding op orde te krijgen. ""De afgelopen twee jaar zijn de bedrijfslasten met vijftien miljoen euro gedaald, inclusief afschrijvingen. Hiervan bedroegen de kosten van het voetbalbedrijf zeven miljoen euro. Deze zomer voeren we, primair binnen het voetbalbedrijf, een bezuiniging van nog eens ruim drie miljoen euro door en zullen we zodoende aan de normstelling voldoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen