Lodeweges: "Eigenlijk iets wat je nooit mag doen"

Ger
9 januari 2015, 21:19

Trainer Dwight Lodeweges maakte vrijdag één van de opmerkelijkste wedstrijden uit zijn loopbaan mee. Met sc Heerenveen kreeg hij maar liefst drie strafschoppen tegen in een oefenwedstrijd tegen Standard Luik. Uit onvrede over het optreden van de arbitrage verliet de Friese ploeg zowaar het veld.

"De wedstrijd liep volledig uit de klauwen door de scheidsrechter. Hij gaf in totaal vier strafschoppen. De eerste voor Standard was terecht en de tweede voor ons denk ik ook, maar wat er daarna gebeurde begreep niemand", zegt Lodeweges tegen Voetbal International. "De derde penalty, die was voor Standard, gaf hij zomaar. Zonder aanleiding. Kort daarna gaf hij nóg een strafschop weg. Niemand snapte waarom. Zelfs de mensen van Standard begrepen er niets van. De penalty ging uiteindelijk mis, maar toen liet de scheidsrechter hem ineens overnemen. Ik wil niets impliceren, maar ik had de indruk dat er een bepaalde uitslag nodig was."

Uiteindelijk verliet het elftal van Heerenveen enkele minuten voor het einde het veld. "Eigenlijk iets wat je nooit mag doen", aldus Lodeweges. "In mijn hele loopbaan ben ik nog nooit van het veld gelopen, maar gezien de situatie begrijp ik het volledig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen