Verbeek ziet verschil met Van Gaal: "Ik ben knapper"

10 januari 2015, 10:50

In de persoon van Gertjan Verbeek heeft VfL Bochum een uitermate kleurrijke trainer binnengehaald, zo heeft men inmiddels ook in Duitsland ondervonden. In een interview met Sport Bild gaat de coach, eerder actief bij het Duitse 1.FC Nürnberg, in op de vraag van welke trainers hij veel geleerd heeft. Daarbij noemt hij de naam van Louis van Gaal en dat leidt vervolgens tot een komische wending in het gesprek.

Verbeek vindt dat hij, als trainer, eenzelfde type is als Van Gaal. "We zijn allebei zeer gestructureerd en als we iets in ons hoofd hebben, gebeurt het. Dat is onze strategie en filosofie. Ik heb bijvoorbeeld nu al een plan voor de komende zes weken opgesteld voor VfL Bochum", legt de 52-jarige Nederlandse coach uit.

Verschillen tussen hem en Van Gaal zijn er natuurlijk uit, voegt hij eraan toe. "Zeker, ik ben knapper. En jonger. En ik heb geen Truus", verwijst hij naar de vrouw van de huidige manager van Man United. Verbeek zelf is nog single en de journalist van Bild wilde wel weten wat voor vrouw goed bij de coach zou passen. "Ze moet geen interesse hebben in voetbal", luidt het antwoord van Verbeek. "Maar wel sportief ingesteld zijn."

Verbeek debuteert op 7 februari, uit bij 1.FC Union Berlin, op de bank bij VfL Bochum.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen