Stegeman looft 'inspirerende' Bosz: "Een woordkunstenaar"

10 januari 2015, 13:21

John Stegeman is sinds september de hoofdcoach van Heracles Almelo. De voormalig assistent kreeg promotie na het ontslag van Jan de Jonge en vond zichzelf daardoor ineens terug op de voorgrond, in de schijnwerpers. Een nieuwe ervaring, geeft hij toe in een interview met TC Tubantia.

"Ik heb altijd in de luwte gestaan. Ik heb de weg van de geleidelijkheid gekozen, veel facetten van het trainerschap doorlopen. Maar altijd op de achtergrond, ik heb nooit gevraagd om aandacht", zegt hij.

Als assistent-trainer werkte Stegeman onder Gertjan Verbeek en Peter Bosz, twee trainers die hij hoog heeft zitten. "Door Peter heb ik mijn voetbalvisie helder en scherp gekregen. Aantrekkelijk voetbal spelen, punten pakken. Ik vind hem heel inspirerend, zijn wedstrijdbesprekingen waren zo goed, hij is een woordkunstenaar. Ik neem de invloeden mee van trainers als Verbeek en Bosz. En ook van Hendrie Krüzen trouwens. Maar ik ben geen kopie van iemand, ik volg mijn eigen weg, voeg mijn eigen jus toe, want ik ben John Stegeman."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen