De Leeuw: "Laat me de kop nog niet gek maken"

10 januari 2015, 15:04

Het zou zomaar kunnen dat Michael de Leeuw zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen al gespeeld heeft. De aanvaller staat nadrukkelijk in de belangstelling van Jiangsu Sainty, een ploeg uit het Chinese Nanjing. De Leeuw is helder: hij wil de lucratieve overstap naar het Verre Oosten graag maken. Het liefst samen met teamgenoot Tjaronn Chery, die eveneens in de belangstelling van de Chinese ploeg staat.

"Ik wil graag op de interesse ingaan. Ik heb de club gevraagd mee te werken", is de duidelijke taal van De Leeuw bij RTV Noord. De oud-speler van Veendam en De Graafschap acht zichzelf rijp voor een buitenlands avontuur. "Zeker. Ik ben nu 28 jaar en de kans op de Bundesliga of Premier League wordt steeds kleiner. Toch heb ik altijd de wens gehad in het buitenland te willen voetballen. En wie weet wordt dat het Verre Oosten."

Of de deal rondkomt, durft De Leeuw niet te zeggen. "Ik weet dat ze echt concreet zijn. Meer weet ik niet. Ik laat me de kop nog niet gek maken. Zo weet ik nog niks over de stad en eventueel toekomstige ploeggenoten. Het lijkt serieus, maar zodra het rond is ga ik research doen. Het is al wel dichtbij, maar nog niet zó dichtbij."

Eén ding weet De Leeuw al wel, namelijk dat Jiangsu ook FC Groningen-teamgenoot Tjaronn Chery naar China wil halen. "Het zou mooi zijn als we samen die kant op kunnen komen", glimlacht De Leeuw.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen