Liverpool kruipt richting top vijf na zege op Sunderland

10 januari 2015, 15:47

Na een moeizame start van het seizoen sluipt Liverpool richting de subtop in de Engelse Premier League. De nummer twee van vorig seizoen won zaterdag met 0-1 bij Sunderland, waardoor het op de ranglijst weer aansluiting lijkt te vinden met de teams die strijden om Europees voetbal.

Lazar Markovic was de gevierde man bij Liverpool in het Stadium of Light. De 20-jarige Serviër, in de zomer voor veel geld overgekomen van Benfica, maakte al in de achtste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Het was voor Markovic pas zijn eerste doelpunt van het seizoen in de Premier League. Hij kon scoren omdat scheidsrechter Craig Pawson goed de voordeelregel toepaste na een overtreding op Fabio Borini.

Diezelfde Pawson, de scheidsrechter dus, hielp Liverpool na de pauze verder in het zadel. Hij gaf Sunderland-speler Liam Bridcutt zijn tweede gele kaart na een duel met Emre Can, waarbij het er alle schijn van had dat de Turk zich liet vallen. Adam Johnson raakte daarna nog wel de lat namens Sunderland, waar voormalig Vitesse-speler Patrick van Aanholt in de basis stond, maar Liverpool stelde met elf tegen tien de winst veilig.

Liverpool is bezig aan een prima reeks. Het verloor slechts één van zijn laatste negen competitieduels en is nummer vijf Tottenham Hotspur, dat één duel minder speelde, tot op twee punten genaderd. Ook de achterstand op nummer vier Southampton, dat zondag tegen Man United speelt, valt te overzien: vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen