Chelsea weer alleen bovenaan in Premier League

10 januari 2015, 17:57   Bijgewerkt: 10 januari 2015, 18:32

Na twintig speeldagen stonden Chelsea en Manchester City exact gelijk in de Engelse Premier League, zelfs wat betreft het aantal doelpunten voor en tegen, maar daarin is al weer verandering gekomen in de 21ste speelronde. De koppositie is weer alleen in handen van Chelsea. De Londenaren wonnen zaterdag op het eigen Stamford Bridge met 2-0 van Newcastle United en kregen na afloop te horen dat Manchester City op visite bij Everton niet verder was gekomen dan 1-1.

Op voorhand was Chelsea gewaarschuwd voor Newcastle United. De formatie van de Portugese manager José Mourinho verloor in de eerste seizoenshelft slechts één keer, maar dat was wel tegen The Magpies. Begin vorige maand werd het op St. James' Park 2-1 voor Newcastle.

Chelsea ging niet nogmaals in de fout, al kwam het acht minuten voor rust wel goed weg, toen Moussa Sissoko op de paal schoot na een uitbraak van de gasten. Op dat moment was de score nog 0-0. Zes minuten daarna kwam Chelsea op voorsprong. Willian verraste de defensie van Newcastle United met een snelle corner, die door Oscar werd binnengetikt. Laatstgenoemde was in de 59ste minuut de aangever bij de 2-0 van Diego Costa. De Braziliaan bediende de Spanjaard, die voor zijn vijftiende treffer van het seizoen tekende, met de hak.

Bij Newcastle United hadden Tim Krul, Vurnon Anita en Daryl Janmaat een basisplaats. Krul maakte zijn rentree van een voetblessure, die hem ruim een maand aan de kant had gehouden. De bezoekers, bij wie John Carver de scepter zwaaide na het vertrek van Alan Pardew naar Crystal Palace, moesten het nog wel stellen zonder de geblesseerde Siem de Jong.

Na een periode van druk zetten kwam Manchester City in de 74ste minuut dan eindelijk op voorsprong bij Everton. Fernandinho trof doel met een kopbal van dichtbij. Lang hield de voorsprong van de landskampioen geen stand. Vier minuten later herstelde Steven Naismith eveneens met het hoofd het evenwicht. Hij kopte raak uit een vrije trap van Leighton Baines.

Na 21 speeldagen gaat Chelsea met 49 punten aan kop in de Premier League. Manchester City volgt met twee punten minder op de tweede plaats. Manchester United (37 punten) en Southampton (36) staan derde en vierde. De ploegen van respectievelijk Louis van Gaal en Ronald Koeman staan zondag tegenover elkaar op Old Trafford.