Belgisch jeugdinternational Junior Malanda verongelukt

10 januari 2015, 19:49   Bijgewerkt: 10 januari 2015, 22:56

De Belgische jeugdinternational Junior Malanda is zaterdag om het leven gekomen bij een auto-ongeluk op de A2 in de richting van Hannover. De Duitse politie heeft het schokkende nieuws bevestigd.

Veel details rond het ongeval zijn nog niet bekend. Wel doen er berichten de ronde dat Malanda niet zelf achter het stuur zou hebben gezeten. Het voertuig zou van de weg zijn geslipt en vervolgens tegen een boom tot stilstand zijn gekomen. Daarbij zou Malanda uit de auto zijn geslingerd en op slag zijn overleden. Volgens de politie had de bestuurder, die het ongeluk net als een derde inzittende wel heeft overleefd, de snelheid onvoldoende aangepast aan het slechte weer.

Malanda speelde sinds januari 2014 in Duitsland voor VfL Wolfsburg, de ploeg van Bas Dost. De middenvelder kwam in zijn jeugd uit voor Anderlecht en OSC Lille, maar brak door bij Zulte Waregem. In zijn eerste seizoen, 2012/2013, groeide Malanda meteen uit tot één van de sterkhouders. Het was mede door zijn prestaties dat Zulte Waregem tot de laatste speeldag meedeed om de landstitel. Die strijd werd uiteindelijk, in een rechtstreeks duel, verloren van Anderlecht.

Malanda verdiende in de zomer van 2013 een transfer naar VfL Wolfsburg, dat hem eerst nog een half jaar bij Zulte Waregem verder liet groeien. Vorige winter voegde hij zich dan wel bij onder meer Dost. In totaal speelde Malanda 23 officiële wedstrijden voor Wolfsburg.

Junior Malanda is 20 jaar geworden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen