Zwolle verliest van Ajax Cape Town, Excelsior speelt gelijk

10 januari 2015, 20:50

PEC Zwolle heeft haar laatste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch niet om kunnen zetten in een overwinning. De houder van de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal was zaterdag met 2-1 de mindere van Ajax Cape Town.

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax Cape Town begon spectaculair. Al binnen elf minuten stond het 1-1. De Zuid-Afrikaanse ploeg kwam binnen drie minuten op voorsprong, maar Ajax-huurling Sheraldo Becker deed die treffer acht minuten later teniet. Uiteindelijk ging PEC Zwolle toch onderuit, Lance Davids maakte in de 77ste minuut uit een vrije trap het verschil (2-1).

Excelsior hield de Belgische eersteklasser Zulte Waregem op 1-1. Door een goal van Daan Bovenberg stonden de Kralingers lang met 1-0 voor. De verdediger kopte raak uit een vrije trap van Jeff Stans. Een kwartier voor tijd kwam Zulte Waregem langszij en het bleef vervolgens bij 1-1.