Valencia vervolgt zege op Real met remise in Vigo

11 januari 2015, 00:01

Valencia maakte vorige week een einde aan de imposante zegereeks van Real Madrid (22 overwinningen op rij in alle competities), maar de equipe uit de sinaasappelstad heeft die knappe prestatie geen passend vervolg kunnen geven. Valencia kwam zaterdag op visite bij middenmoter Celta de Vigo niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Bij rust had Valencia nog een 0-1 voorsprong in handen, door een doelpunt van Rodrigo. De Spanjaard sneed vanaf de flank naar binnen en scoorde met een schuiver van buiten de 'zestien', omdat Celta-keeper Sergio Álvarez de bal onder zich door had laten glippen. Zijn collega aan de andere kant Diego Alves maakte een kwartier eerder juist een knappe redding. De Braziliaan keerde een strafschop van Fabian Orellana, toegekend na een overtreding van Nicolas Otamendi.

Valencia toonde na de treffer geen enkel initiatief meer en dat werd na een uur spelen afgestraft door Orellana. De Chileen scoorde na een hoekschop van oud-Ajacied Michael Krohn-Dehli en maakte daarmee zijn gemiste penalty van de eerste helft goed.

Valencia staat met 35 punten op de vierde plaats in La Liga. Nummer vijf Sevilla FC heeft een achterstand van twee punten, maar speelde twee duels minder. Zondag speelt de club uit Andalusië tegen Almeria.