Van Dijk knokt voor kans in Oranje: "Ik blijf positief"

11 januari 2015, 10:28

Veel mensen willen graag zien dat Virgil van Dijk zijn kans krijgt in het Nederlands elftal, maar de 23-jarige verdediger mocht nog nooit zijn opwachting maken in een interland van Oranje. De sterkhouder van Celtic weet dat hij in beeld is bij bondscoach Guus Hiddink en blijft naar eigen zeggen knokken tot hij er bij neervalt.

In september werd Van Dijk voor de eerste keer bij de selectie gehaald. "En de laatste keer zat ik bij de voorselectie", stelt de verdediger tegen de NOS. "Toen vielen er drie centrale verdedigers af. Dus ik werd niet opgeroepen. Dat vond ik jammer, maar ik ben verder gegaan met investeren in mezelf. Tot ik een kans krijg, zal ik hard blijven werken. Ik blijf positief", aldus de oud-speler van FC Groningen.

Van Dijk wordt regelmatig in verband gebracht met diverse clubs uit de Premier League, maar speelt nog 'gewoon' op Celtic Park. "Ik ben nog steeds gelukkig bij Celtic. Interesses zijn er wel, maar Celtic wil me in de winter niet laten gaan. In de voetballerij weet je het natuurlijk nooit", aldus de verdediger.

Celtic-manager Ronny Deila ziet Van Dijk wel een keer uit Schotland vertrekken. "Maar dan moet het wel een topclub zijn", zegt hij. De oefenmeester vindt dat een aantal elementen in het spel van de Nederlander voor verbetering vatbaar zijn. "Zijn positiespel en verdediging kunnen beter. Maar hij is pas 23 jaar, dus dat komt nog wel. Daar werken we hard aan. Hij is fysiek en technisch een heel goede speler, dus ik denk dat hij een van de besten kan worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen