"Toekomst Nederlandse arbitrage ziet er veelbelovend uit"

11 januari 2015, 11:39

De toekomst van de Nederlandse arbitrage ziet er rooskleurig uit. Althans, dat stelt scheidsrechterscoördinator Dick van Egmond van de KNVB. Hij blikt, na het trainingskamp van de scheidsrechters in het Turkse Lara, terug op de eerste seizoenshelft en is optimistisch over het scheidsrechterskorps in ons land.

Volgens Van Egmond herbergt het scheidsrechtersgilde veel kwaliteit. "We hebben een groep met arbiters met veel internationale ervaring en jongere talentvolle scheidsrechters die nog stappen kunnen maken", zegt de scheidsrechterbaas op de KNVB-website. "Dit draagt er aan bij dat scheidsrechters continu worden gestimuleerd om maximaal te presteren en zich verder te ontwikkelen. Dat is goed voor het Nederlandse voetbal. In 2014 hebben vijf scheidsrechters hun debuut  gemaakt in het betaald voetbal. De toekomst van de Nederlandse arbitrage ziet er dan ook veelbelovend uit", denkt Van Egmond.

Directeur operationele zaken Gijs de Jong is het roerend met Van Egmond eens. "Ook internationaal is de arbitrage absoluut een visitekaartje van de KNVB. De prestaties van Team Kuipers met de finale van de Champions League en drie wedstrijden op het WK als absoluut hoogtepunt van 2014. Maar ook de aanstelling van Danny Makkelie bij de wedstrijd Chelsea - Maribor, als jongste scheidsrechter in de Champions League, is een aanstelling waar we trots op zijn. Op het trainingskamp hebben we zeven scheidsrechters en tien assistent-scheidsrechters hun internationale FIFA badge voor 2015 overhandigd. We gaan er alles aan doen om er voor de arbitrage weer een succesvol jaar van te maken."

Op het trainingskamp van de arbiters werd er uitgebreid stilgestaan de richtlijnen omtrent hands en de aanpak van ernstig gemeen spel. "Het is een ideale aangelegenheid om de arbiters voor te bereiden op de tweede helft van het seizoen. Het is goed om met alle scheidsrechters een week samen te zijn en eigenlijk te vergelijken met wat veel clubs in de winterstop doen. De dagen bestaan uit fysieke trainingen, individuele evaluaties, keuringen, technische instructies, videoanalyses, besprekingen en overleg. Op deze wijze zorgen we ervoor dat de scheidsrechters ook in de tweede helft van het seizoen optimaal kunnen presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen