Van Gaal: "Geld speelt geen rol, het gaat om de kwaliteit"

11 januari 2015, 11:53

Sinds Louis van Gaal aan het bewind staat op Old Trafford, investeerde Manchester United maar liefst meer dan 180 miljoen euro aan nieuwe spelers. Desalniettemin stelt de Nederlandse manager dat de club de hand niet op de knip zal houden. Als het nodig is om aanwinsten te halen, dan schromen de Mancunians niet om wederom de portemonnee te trekken.

Met de komst van onder meer Angel Di Maria, Daley Blind, Radamel Falcao en Marcos Rojo moest Man United afgelopen zomer zeer diep in de buidel tasten, maar de Engelse topclub is misschien nog niet uitgewinkeld. "Als we een speler kunnen kopen die de selectie verbetert, dan zullen we dit doen. Het geld is niet het belangrijkste: de kwaliteit van de spelers, daar gaat het om."

Van Gaal baart opzien door te stellen dat 'geld geen rol speelt'. "Het gaat om de kwaliteit van de spelers. Ik moet potentiële aanwinsten vergelijken met mijn eigen spelers en vervolgens een besluit maken. En als ik mijn selectie niet kan verbeteren, dan wacht ik gewoon. Ik hoef in ieder geval niet per definitie te wachten op de zomer, kijk maar naar Valdes", doelt Van Gaal op de winteraankoop die deze week officieel gepresenteerd werd.

De Nederlandse coach hoopt dat het allemaal zijn vruchten zal afwerpen. "Nu ik hier trainer ben verwacht ik dat we aanvallend meer laten zien. Als het dit jaar niet lukt, dan in het volgende seizoen. We zullen ons verbeteren en dat zal iedereen merken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen