Tadic beslist Hollands onderonsje in voordeel Koeman

11 januari 2015, 18:53   Bijgewerkt: 11 januari 2015, 23:31

Ronald Koeman heeft zondag met Southampton de derde plek overgenomen van het Manchester United van trainer Louis van Gaal. In een rechtstreekse confrontatie in Manchester maakte invaller Dusan Tadic het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0. Het was voor United de eerste nederlaag in twaalf wedstrijden.

De wedstrijd tussen de twee Nederlandse oefenmeesters beloofde spectaculair te worden. Tussen Koeman en Van Gaal bestaat nog wat oud zeer, bovendien stond de derde plek in de Premier League op het spel. De werkelijkheid viel helaas tegen.

Robin van Persie mocht starten bij United, maar werd na een uur naar de kant gehaald door Van Gaal. Ook ploeggenoot Daley Blind keerde na twee maanden terug in de basis bij Manchester United. De Oranje-international was weer fit na een knieblessure. Koeman liet op zijn beurt aanwinst Eljero Elia debuteren.

Met name de eerste helft op Old Trafford was het aanzien nauwelijks waard. Kansjes waren op één hand te tellen. Van Persie loste een schotje, maar dat werd gekraakt.

Maar ook na de onderbreking kon het duel tussen de nummer 3 en 4 van Engeland de toeschouwers niet bekoren. United had het meeste balbezit, maar de United-aanvallers konden de defensie van de Saints niet in de problemen brengen. Koeman bracht na een uur Tadic voor Elia en dat bleek een gouden greep. De Serviër zette 20 minuten voor tijd Graziano Pelle vrij voor keeper David de Gea. De ex-Feyenoorder raakte de paal, maar in de rebound was het Tadic zelf die De Gea passeerde.

Mata had in de slotfase twee keer de gelijkmaker op zijn schoen, maar mikte even zo vaak net naast. Van Gaal verloor voor het eerst sinds 2 november tegen Manchester City (1-0) weer eens een competitieduel met zijn elftal. De laatste drie wedstrijden werden door de Mancunians niet in een zege omgezet.