Juventus alleen aan kop na overwinning in Napels

11 januari 2015, 22:53   Bijgewerkt: 11 januari 2015, 23:43

Juventus heeft weer afstand genomen van AS Roma. De Oude Dame versloeg zondag Napoli met 3-1. Het gat met de Romeinen groeide daardoor naar drie punten.

Het was alweer veertien jaar geleden sinds Juventus voor het laatst wist te winnen in Napels. Ook zondag hadden de bezoekers uit Turijn het lastig, maar kwamen ze wel al vlot op voorsprong. Met een bijzonder fraaie volley zette Paul Pogba na 29 minuten de 0-1 op het scorebord. Namens Napoli had basisspeler Jonathan de Guzman kort daarvoor een grote kans onbenut gelaten.

Ook na rust was Napoli aanvankelijk het gevaarlijkst, vooral na het inbrengen van Dries Mertens. Pas in de 64ste minuut leidde de aanvalslust tot een doelpunt. Nota bene verdediger Miguel Britos maakte de 1-1.

Voor Juventus was dat reden een tandje bij te schakelen. Dat sorteerde effect, want nog geen vijf minuten later ging het weer aan de leiding. Andrea Pirlo bereikte uit een vrije trap Martin Cáceres, die raak schoot. Napoli probeerde het in de laatste twintig minuten tevergeefs. Uit een tegenaanval maakte Arturo Vidal er in blessuretijd nog 3-1 van.

Juventus heeft daardoor nu 43 punten heeft uit achttien wedstrijden. AS Roma bezet met drie punten minder de tweede plaats. Napoli blijft vierde met dertig punten, één minder dan Lazio.