KNVB onderzoekt ook oefenwedstrijd ADO Den Haag

Ger
12 januari 2015, 11:20

De KNVB gaat actie ondernemen naar aanleiding van de verontrustende berichten over een oefenwedstrijd van ADO Den Haag in Estepona. De Volkskrant meldde dat het ICCS, het International Centre for Sport Security, het duel met de Albanese kampioen Skenderbeu Korce als verdacht heeft aangemerkt.

ADO zegevierde donderdag met 2-0, dankzij twee treffers in het laatste kwartier. Volgens een voormalig gokexpert van de UEFA verliepen de weddenschappen tot de rust volgens normale patronen. Daarna werd er plotseling echter veel ingezet op doelpunten van ADO. "Dit is absoluut een verdachte wedstrijd", aldus de gokexpert, die niet bij naam wordt genoemd.

De KNVB heeft inmiddels in een vergelijkbare zaak contact gehad met sc Heerenveen. De Friese club beëindigde vrijdag in Murcia een oefentreffen met het Belgische Standard Luik voortijdig toen de vierde strafschop van het duel om onduidelijke redenen over moest worden genomen. Naar aanleiding van de rapportages van beide clubs beslist de bond of nader onderzoek nodig is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen