Ronaldo, Messi en Neuer wachten op ontknoping

Ger
12 januari 2015, 13:33   Bijgewerkt: 12 januari 2015, 13:38

Welke speler wint vanavond in Zürich de Gouden Bal? Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Manuel Neuer zijn de laatste drie internationals die nog mogen hopen op de prestigieuze trofee. Een blik op de kanshebbers bij het jaarlijkse gala, waarbij mogelijk ook twee Nederlanders door de FIFA in het zonnetje worden gezet.

Cristiano Ronaldo lijkt de belangrijkste kandidaat om de Gouden Bal te winnen. De 29-jarige aanvaller van Real Madrid heeft een geweldig 2014 achter de rug, waarin hij goed was voor liefst 61 doelpunten en 22 assists in zestig officiële wedstrijden voor club en land. Dat was meer dan welke andere speler ook in het mondiale voetbal. Met Real legde de Portugees bovendien beslag op de Champions League, de Europese Supercup en het WK voor clubteams.

Lionel Messi (27) beleefde statistisch gezien een uitstekend kalenderjaar. De Argentijn was in 2014 in 66 officiële duels goed voor 58 treffers en 22 assists. Met FC Barcelona greep hij echter naast alle prijzen. Zo eindigde de Catalaanse grootmacht in de Spaanse competitie als tweede achter Atlético Madrid en werd de finale van de Copa del Rey verloren van Real Madrid. Op het WK moest de aanvaller zich met zijn land ook al tevreden stellen met de tweede plaats.

Manuel Neuer (28) kan de eerste doelman worden die de Gouden Bal in ontvangst mag nemen. Hij won afgelopen seizoen met Bayern München zowel de landstitel als de DFB Pokal. Bovendien werd Neuer met Duitsland wereldkampioen door het Argentinië van Messi te verslaan in de finale. Dat laatste is echter geen garantie voor de Gouden Bal. Vier jaar geleden troefde Messi zijn ploeggenoten Andrés Iniesta en Xavi af. De twee middenvelders waren enkele maanden eerder met Spanje wereldkampioen geworden.

De prestigieuze prijs, die sinds 1991 door de FIFA wordt overhandigd, moet ook volgens de bezoekers van deze website naar Neuer gaan. De doelman blijft Ronaldo in de poll op FCUpdate.nl met enkele tientallen stemmen voor. Messi is met veruit de minste steunbetuigingen de nummer drie. Tijdens het gala in het Zwitserse Zürich worden ook de beste trainer en voetbalster gelauwerd. Daarnaast is er een prijs voor de maker van het mooiste doelpunt van het jaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen