Robben opgenomen in Wereldelftal van het jaar

12 januari 2015, 18:48   Bijgewerkt: 12 januari 2015, 19:22

Arjen Robben is opgenomen in het FIFA/FIFPro Wereldelftal van het jaar, zo is maandag bij het FIFA-gala in Zürich bekendgemaakt. De aanvaller van Bayern München en Oranje bevindt zich in goed gezelschap; hij vormt de voorhoede met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Robben maakte vorig jaar ook al kans op een plek in het mondiale dreamteam, maar overleefde toen de laatste schifting niet. Dankzij zijn uitmuntende prestaties in het shirt van Bayern München en het Nederlands elftal lukte hem dat dit keer wel. De Bedummer had een groot aandeel in het landskampioenschap van Bayern en de bronzen medaille van Oranje op het WK.

Achter Robben, Messi en Ronaldo staan Andrés Iniesta, Toni Kroos en Angel Dí Maria op het middenveld. Manuel Neuer verdedigt het doel, met voor zich verdedigers Philipp Lahm, Sergio Ramos, David Luiz en Thiago Silva.

Ronaldo, Messi of Neuer komt later op de avond nogmaals het podium op in Zürich. Het drietal is in de race voor de Gouden Bal. Robben werd niet goed genoeg bevonden voor een plek op de shortlist.

FIFA/FIFPro Wereldelftal van het jaar

Manuel Neuer (Bayern München/Duitsland); Philipp Lahm (Bayern München/Duitsland), Sergio Ramos (Real Madrid/Spanje), David Luiz (Paris Saint Germain/Brazilië), Thiago Silva (Paris Saint Germain/Brazilië); Andrés Iniesta (FC Barcelona/Spanje), Toni Kroos (Real Madrid/Duitsland), Angel Di Maria (Manchester United/Argentinië); Arjen Robben (Bayern München/Nederland), Lionel Messi (FC Barcelona/Argentinië), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugal).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen