Wereldkampioen Löw beste oefenmeester van 2014

12 januari 2015, 19:20   Bijgewerkt: 12 januari 2015, 19:26

Joachim Löw is maandag bij het FIFA-gala in Zürich uitgeroepen tot beste coach van 2014. De oefenmeester kroonde zich afgelopen zomer met de nationale ploeg van Duitsland tot wereldkampioen. Löw is na Jupp Heynckes de tweede Duitser op rij die met deze eretitel aan de haal gaat.

"Het is een grote eer om na zo'n succesvol jaar deze award te ontvangen", zei Löw op het podium in Zürich. "Het is de slagroom op de taart. De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik deze award niet als mijn eigen verdienste beschouw. De prijs is tot stand gekomen door de omstandigheden die er waren om wereldkampioen te worden. De wereldtitel was het gevolg van jaren hard werken. Ik wil alle jeugdcoaches in Duitsland bedanken, want zonder hen was ik nergens. Ook wil ik de Duitse voetbalbond bedanken voor het creëren van de condities om dit te bereiken."

Löw kreeg de voorkeur boven Carlo Ancelotti, coach van Champions League-winnaar en wereldkampioen Real Madrid, en Diego Simeone. De Argentijn leidde Atlético Madrid afgelopen seizoen naar de landstitel en Champions League-finale.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen