Ronaldo voor de derde keer de beste: "Nooit gedacht"

12 januari 2015, 20:39

Cristiano Ronaldo had nooit durven dromen dat hij drie keer in zijn loopbaan de FIFA Ballon d'Or zou winnen. De aanvaller van Real Madrid en de nationale ploeg van Portugal werd desondanks maandag bij het FIFA-gala in Zürich voor de derde maal in zijn loopbaan verkozen tot Wereldvoetballer van het jaar.

Ronaldo won de prestigieuze award voor de tweede keer op rij. In 2008 ging hij ook al met de Gouden Bal naar huis. De aanvaller heeft er nog één nodig om op gelijke hoogte te komen met Lionel Messi. De Argentijn en Manuel Neuer waren dit jaar de andere genomineerden.

"Graag wil ik iedereen bedanken die op mij heeft gestemd", zei Ronaldo op het podium. "Het is een ongelooflijk jaar geweest. Ik wil doorgaan met het werk dat ik tot dusver heb geleverd. Ik wil me blijven verbeteren en elke dag beter worden. Ik had nooit gedacht dat ik deze prijs drie keer mee naar huis zou nemen. Ik wil één van de beste voetballers ooit worden."

Ronaldo speelde in 2014 zestig officiële wedstrijden. Daarin was hij goed voor 61 doelpunten en 22 assists. Met Real Madrid won hij de Copa del Rey, Champions League, Europese Supercup en Wereldbeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen