Van Persie en Hiddink hadden voorkeur voor Robben

12 januari 2015, 21:17

Als het aan Oranje-bondscoach Guus Hiddink en -aanvoerder Robin van Persie had gelegen, dan had Arjen Robben maandag bij het FIFA-gala in Zürich de Gouden Bal overhandigd gekregen. Beide Nederlanders zetten hun landgenoot op de eerste plaats in hun voorkeurslijstje.

Opvallend is dat Van Persie winnaar Cristiano Ronaldo en nummer twee Lionel Messi niet in zijn top-drie heeft opgenomen. De speler van Manchester United heeft Zlatan Ibrahimovic op twee geplaatst, voor Manuel Neuer. Hiddink vond Ronaldo niet meer waard dan de derde plek. Volgens de oefenmeester presteerde, naast Robben, ook Thomas Müller in 2014 beter dan de Portugees.

Frans van den Nieuwenhof zette als vertegenwoordiger van de Nederlandse media Ronaldo op de eerste plaats, gevolgd door Neuer. Robben moest op zijn lijstje genoegen nemen met plek drie.

Wat betreft de verkiezing voor de beste coach heeft Van Persie Louis van Gaal niet genoemd in zijn top-drie. Deze bestaat uit Carlo Ancelotti, Diego Simeone en Pep Guardiola. Hiddink noteerde de naam van Van Gaal op rang drie, achter Joachim Löw en Ancelotti. Van den Nieuwenhof koos voor Löw, Ancelotti en Guardiola. Löw was de uiteindelijke winnaar.

Van Persie, vanwege een blessure niet aanwezig bij de ceremonie, maakte zelf ook kans op een prijs. Zijn zweefkopbal tegen Spanje op het WK behoorde tot de drie mooiste treffers van het afgelopen jaar, maar deze bleek niet heel populair bij de kiezers. Met elf procent van de stemmen werd Van Persie derde. James Rodríguez trok met 42 procent aan het langste eind. De Colombiaan bleef de Ierse Stephanie Roche, die scoorde in een amateurwedstrijd, negen procent voor. De resterende veertien procent van de stemmers koos voor een ander doelpunt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen