Robben: "Cristiano Ronaldo verdient het gewoon"

13 januari 2015, 08:24

Arjen Robben kijkt alleen maar met trotse gevoelens terug op het voetbalgala in Zürich, waar maandagavond niet alleen de Gouden Bal werd uitgereikt, maar de vleugelaanvaller ook in het wereldelftal van het jaar werd opgenomen. "Ik ben net zo trots als de winnaar Ronaldo.''

Niemand anders dan Ronaldo had volgens Robben recht op de prestigieuze prijs. "Cristiano verdient het gewoon. Wat hij in 2014 heeft gepresteerd is ontzettend indrukwekkend. En zijn doelpuntproductie is sensationeel", stelt de flankenflitser van Bayern München in De Telegraaf. Hij is zeer verheugd met zijn plaats in het mondiale elftal van 2014. "Als je dan dat podium op komt en je kijkt even naast je en je ziet Cristiano en Leo naast je staan, dan besef je pas hoe gigantisch het is om deel uit te maken van dit voetbalfeest. Je wordt voorgesteld als de beste voorhoede van de wereld. Ronaldo, Messi en Robben. Je mag best weten, dat is een geweldig gevoel."

Manuel Neuer, ploeggenoot van Robben bij Bayern, behoorde tot de laatste drie kanshebbers voor de Gouden Bal. Robben hoopte stiekem dat de Duitse doelman met de award aan de haal zou gaan. "Dat verdiende hij namelijk wel. Maar met zulke concurrenten ben je als keeper natuurlijk kansloos", aldus de Oranje-international, die Neuer niet als een verliezer beschouwt. "Welnee, Neuer kan je officieel als de allerbeste doelman van de wereld noemen, nu hij in de top drie is gekomen van de Ballon d'Or. Manu treurt er ook niet om, hoor. Die heeft een wereldjaar achter de rug. Hij heeft top gepresteerd met Bayern München en daarna ook nog de wereldtitel veroverd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen