Koeman minimaal een maand zonder Alderweireld

13 januari 2015, 08:34

Slecht nieuws voor Southampton en manager Ronald Koeman. Toby Alderweireld zal minstens een maand lang uit de roulatie liggen. De Belgische verdediger heeft in de uitwedstrijd tegen Manchester United (0-1 winst) een spierscheuring in zijn bovenbeen opgelopen. Dat hebben scans aan het licht gebracht.

Koeman zal zodoende een tijdje geen beroep kunnen doen op de verdediger, die dit seizoen op huurbasis werd overgenomen van Atlético Madrid. The Saints willen de voormalig Ajacied graag op permanente basis inlijven. In de huurovereenkomst is een optie opgenomen waarmee de verdediger voor 8,5 miljoen euro overgenomen kan worden, maar Atlético kan deze voor 2 miljoen euro afkopen.

Alderweireld lijkt dus minimaal een maand uitgeschakeld te zijn, maar de nationale ploeg van België niet hoeft te vrezen voor zijn afwezigheid. Eind maart spelen de Rode Duivels tegen Cyprus en Israël. Met Southampton staat de Belg keurig derde in de Premier League, na de fraaie zege op Old Trafford van afgelopen weekend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen