Löw vindt Lahm de beste van het afgelopen decennium

13 januari 2015, 11:58

Iedereen heeft het tegenwoordig over Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, als het gaat over beste voetballer die de wereld momenteel kent. Als Duitsland-bondscoach Joachim Löw terugkijkt naar de afgelopen jaren, dan vindt hij een andere speler echter de beste: Philipp Lahm. De 31-jarige speler van Bayern München zette na de WK-titel van afgelopen zomer een punt achter zijn interlandloopbaan.

Löw vindt Lahm de beste speler van het afgelopen decennium. "Hij heeft op drie WK's geweldig gepresteerd, in 2006, 2010 en 2014, en won eenmaal de wereldbeker. Zo'n speler is de beste van de laatste tien jaar", sprak de Duitse bondscoach volgens het ANP over de rechtsachter annex controlerende middenvelder van Bayern. Hij werd op het Gouden Bal-gala in Zürich uitgeroepen tot beste coach van 2014.

"Ronaldo en Messi zijn twee fantastische voetballers die elk jaar wel vijftig tot zestig doelpunten maken, maar er moet ook zoiets komen als een speler van het decennium", vindt Löw. "Die verkiezing moet de FIFA bij het volgende gala maar eens introduceren. En wat mij betreft is het Lahm", besluit de trainer van de wereldkampioen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen