Bereiken kwartfinales koud kunstje voor Australië

13 januari 2015, 12:06   Bijgewerkt: 13 januari 2015, 12:47

Australië heeft zich met volle overtuiging gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Azië Cup. De Socceroos maakten in het toernooi in eigen land korte metten met Oman: 4-0. Het is de op één na grootste zege van het Oceanische land in de Azië Cup, na de 6-0 tegen Oezbekistan in 2011. Het was de tweede poulewedstrijd voor de Australiërs, die eerder al met 4-1 van Koeweit wisten te winnen in het eerste groepsduel.

Voor de theepauze was het duel met Oman al ruimschoots beslist. Matt Mckay, Robbie Kruse en Mark Milligan zorgden voor een 3-0 ruststand in het voordeel van Australië, waar PEC Zwolle-verdediger Trent Sainsbury de assist bij de openingstreffer verzorgde. Hij maakte de 90 minuten vol, FC Utrecht-speler Tommy Oar kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen. Invaller Tomi Juric maakte even daarvoor de 4-0 voor de gastheer van de Azië Cup.

Australië en Zuid-Korea staan nu beiden op zes punten, Oman en Koeweit zijn nog puntloos. Zodoende zijn de Australiërs en de Zuid-Koreanen al zeker van een plaats in de kwartfinales. In hun laatste groepsduel staat groepswinst op het spel. Australië heeft tot dusver een veel beter doelsaldo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen