Smit foetert: "De KNVB laat stinkende wonden achter"

13 januari 2015, 12:41

Jan Smit heeft in zijn nieuwjaarsspeech flink afgegeven op de KNVB. De voorzitter van Heracles Almelo is niet te spreken over de wijze waarop de voetbalbond omspringt met de categorie-indeling. Clubs die onder curatele staan kunnen in sommige gevallen nog steeds spelers binnenengelen en dat vindt Smit niet kunnen. Het riekt volgens de Heracles-preses naar competitievervalsing.

Na de nodige zaken rond zijn eigen club te hebben besproken, kwam de KNVB aan de beurt in de nieuwjaarstoespraak van Smit. Hij had het over het door de bond georganiseerde symposium en de zaken die daar niet aan bod kwamen. "Nog steeds ben ik van mening dat de KNVB, die volgens mij steeds meer op een stramme ambtelijke organisatie begint te lijken, een zachte heelmeester is die stinkende wonden achterlaat", sneert de voorzitter van Heracles op de clubsite.

Smit noemt de indeling in categorieën van de KNVB een 'schijnvertoning'. "Als clubs die in categorie I zitten nog steeds in de winterstop spelers kunnen aantrekken en salarissen gaan betalen die clubs niet kunnen voldoen die de zaak wel op orde hebben, klopt er iets niet. Verhalen dat de uitgaven die daarop betrekking hebben buiten de club om gedaan worden door derden gaan er bij mij niet in. Laat die derden dan maar eerst de gelden die ze willen fourneren aan de club overmaken op de tekorten daar te dekken. Competitievervalsing? Je zou het zo kunnen noemen", aldus de voorzitter van de Heraclieden.

Het congres van de KNVB vond Smit een goed initiatief, maar hij vond dat de echte problematiek niet behandeld werd. "Helaas heb ik dit mogen ervaren als een korte aanvullende opleiding voor trainers. De echte problemen in onze Nederlandse betaalde voetbalwereld bleven onbesproken. Ik doel daarbij voornamelijk op de niet meer bezette tribunes, de vermindering van seizoenkaarthouders en de slechte financiële situatie van clubs. FOX Sports zorgt voor een belangrijke bron van inkomsten voor de eredivisie clubs met als negatief gevolg dat de mensen met een abonnement thuis blijven kijken en los van de slechte economische situatie ook hierdoor minder mensen live aanwezig zijn."

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen