De Graafschap komt tot inkeer: "Zijn grote fouten gemaakt"

13 januari 2015, 13:38

De Graafschap gaat met nieuw elan 2015 in. De ploeg uit Doetinchem heeft na een 'lang proces' de vinger op de zere plek weten te leggen: het erkent dat er de afgelopen jaren 'grote fouten' zijn gemaakt. "We waren drukker met krampachtig overleven, praten over een nieuw stadion en vergaten onze belangrijkste levensader, te weten vasthouden aan onze unieke identiteit en de binding met onze supporters en sponsoren."

In een zeer openhartige verklaring op de clubwebsite geeft De Graafschap aan dat er de afgelopen jaren 'geen duidelijke visie' was achter de schermen. "De club probeerde in een neergaande economische markt, met kunst en vliegwerk en incidenteel ad hoc beleid, te overleven. Uiteraard speelde een op de loer liggende slechte financiële situatie en de daarbij behorende noodzakelijke reorganisatie, dus banenverlies, mee."

"Er werden spelers gehaald uit alle windstreken, die veel geld kosten en niets hebben opgeleverd. Door een te brede en onduidelijke visie en missie zijn er trainers aangetrokken die, achteraf gezien, niet de juiste match hadden met onze regio en ons DNA. We denken dat iedereen het beste met de club voorhad, maar door de druk en de stress van alledag werd men blind voor de harde realiteit. De Graafschap dwaalde steeds meer af van wat het ooit was. Een voetbalbolwerk, diep geworteld in de Achterhoekse samenleving. Een club waar een woord een woord was, waar het soms hard werd gespeeld, maar nooit op de man. Waar spelers speelden die de plaggen uit de grond kopten en waar trainers respect hadden voor de trotse gevoelens van de Achterhoeker. Een club waar de supporters zorgden voor de beste sfeer van Nederland. En nee, het voetbal was niet altijd goed, maar de intentie, herkenning en binding waren er. Men was trots op De Graafschap", schrijft de clubleiding.

De Graafschap zegt 'wakker geschud te zijn' door zorgen van sponsors en fans en trekt het boetekleed aan. "De teruglopende bezoekersaantallen en de kleiner wordende business club maakten pijnlijk duidelijk dat er veel minder binding is, dan pakweg drie seizoenen geleden. Er waren een aantal incidenten waarbij De Graafschap anders had moeten handelen. We lopen er niet voor weg. Maar het is net als in een huwelijk, in de waan van alledag stuur je te laat bij. Daarvoor onze excuses aan iedereen die de club een warm hart toedraagt."

Duidelijk is dat het roer omgaat, de club doet een belofte aan iedereen die De Graafschap aan warm hart toedraagt. "We gaan weer terug naar de roots. Onze identiteit oppoetsen, duidelijke normen en waarden, hard werken, niet piepen en recht voor zijn raap. We willen zorgen voor spektakel en beleving. Dat betekent trainers en voetballers die bij ons passen. Die trots zijn op waar we vandaan komen en wie we zijn, 'Superboeren'. Veel regionale en hard werkende spelers die zich met hun leeuwenhart inzetten om onze belofte waar te maken. Binnen de club werken medewerkers en vrijwilligers die De Graafschap zien als hun lifestyle en niet komen voor het grote geld. We worden weer de angstgegner. Tegenstanders vrezen onze kolkende Vijverberg. Dus: geen gelul maar poetsen, attamottamotta. De binding met onze achterban moet weer zo sterk worden als weleer. Samen zijn wij De Graafschap. De Graafschap is van ons allemaal", staat te lezen in de verklaring.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen