Nederland krijgt door fair play wellicht extra Europees ticket

13 januari 2015, 15:38

De internationale strijd om de prijs voor fair play kan wel eens leuk worden. Nederland staat halverwege het seizoen op de tweede plaats. Dat heeft de UEFA bekendgemaakt. Eindigen we aan het einde van het seizoen in de top drie, dan wordt er voor het volgende seizoen een extra ticket voor de Europa League in ons land verdeeld. Ierland stoot momenteel eerste, Engeland bezet plaats drie.

De fair play-competitie kan voor Nederland dus wel eens een extra Europees ticket opleveren. Deze wordt gegeven aan de ploeg die de nationale fair play-ranking aanvoert. Deze vlieger gaat overigens alleen op voor clubs die in de Eredivisie spelen. Het ticket verschaft de aangewezen club toegang tot de eerste kwalificatieronde van de Europa League. De tussenstand in Nederland is hier te bekijken.

De fair play-ranglijst komt tot stand op basis van het sportieve gedrag van de teams die in de Europese competities spelen. Het gaat hierbij zowel om clubteams als om nationale ploegen. Er wordt onder meer gekeken naar de sportiviteit tijdens wedstrijden, het respect voor de tegenstander en de arbitrage, het gedrag van de fans en het aantal gele en rode kaarten dat een team per wedstrijd krijgt.

In het seizoen 2011/2012 kreeg Nederland al eens een toegangsbewijs voor de Europa League door de fair play-ranking. Destijds mocht FC Twente Europa in.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen