Bayern zonder Robben naar eerste zege in 2015

Ger
13 januari 2015, 20:13

Bayern München heeft de eerste wedstrijd van 2015 met een overwinning afgesloten. De manschappen van trainer Josep Guardiola waren in een oefenduel voor bijna zevenduizend toeschouwers met 4-1 te sterk voor de zogeheten Qatar All Stars.

Mitchell Weiser nam binnen veertien minuten de eerste twee doelpunten van Bayern voor zijn rekening. Hamdi Harbaoui scoorde vervolgens voor de Qatar All Stars, maar door een treffer van Franck Ribéry sloot Bayern de eerste helft alsnog af met een marge van twee goals. Vlak voor het laatste fluitsignaal legde invaller Claudio Pizarro de eindstand vast. Holger Badstuber maakte zijn eerste minuten sinds september, toen hij kort na zijn rentree na een ernstige kniekwetsuur opnieuw geblesseerd raakte.

Bij Bayern verscheen Arjen Robben niet binnen de lijnen. De Oranje-international had het trainingskamp van de Duitse topclub maandag verlaten voor het FIFA-gala in Zürich. Robben werd tijdens die bijeenkomst verkozen in de voorhoede van het Wereldelftal.