PSV bekijkt financieringsmodel Bayern tijdens bezoek

14 januari 2015, 08:52

Bayern München is op financieel gebied een voorbeeld voor bijna alle clubs. De Duitse topclub heeft de zaakjes uitstekend op orde en vormt zodoende een inspiratiebron voor vele anderen. Zo ook voor PSV. Algemeen directeur Toon Gerbrands bracht onlangs met manager operations Peter Fossen een bezoek aan de Beierse club, om het financieringsmodel van Bayern te bekijken.

"Zij zijn met enkele zogenaamde founders, zoals Allianz, T-Mobile en Adidas, voor tien jaar lang een financiële constructie aangegaan voor een fors bedrag, waardoor ze gelden hebben gekregen om bijvoorbeeld de jeugdopleiding te verbeteren en te investeren in het stadion", zegt Gerbrands in De Telegraaf over het beleid van Bayern. "Daarvoor hebben de founders een percentage van de aandelen gekregen. Minimaal twee derde van de aandelen blijft bij de club, zodat je als club zeggenschap houdt in de besluitvorming. In Duitsland zijn er al zes clubs die het zo doen."

De Eindhovense club kan er veel van leren, geeft Gerbrands aan. "Dit zou een van de mogelijke financieringsconstructies in de toekomst kunnen zijn voor PSV om tot een groter budget te komen. In zo'n model krijg je wat vrijheid, zodat je niet jaarlijks je beste spelers hoeft te verkopen", besluit de algemeen directeur van PSV.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen