AZ'er Hoedt blijft in wachtkamer zitten voor transfer

14 januari 2015, 10:50

Wesley Hoedt kan rekenen op hardnekkige interesse van Lazio Roma, dat hem deze winter of pas komende zomer naar de Italiaanse hoofdstad wil halen. De verdediger van AZ zou afhankelijk zijn van Stefan de Vrij. De Lazio-speler viel afgelopen zondag in de derby tegen AS Roma (2-2) uit met een voetblessure en de Italianen zouden de ernst van de kwetsuur willen afwachten voordat ze besluiten om Hoedt in de winter al aan boord halen.

Ondertussen spreekt technisch directeur Earnest Stewart van AZ van een 'vervelende situatie'. "Lazio heeft een bod bij ons neergelegd, maar dat hebben we niet geaccepteerd", geeft hij aan in het Algemeen Dagblad. De directeur baalt van de ontwikkelingen. "We hebben Wesley zelf opgeleid. Dan hoop je dat zo'n jongen een paar jaar bij de club blijft. Helaas is dat niet het geval. Ik klaag overigens niet over Wesley, want ook nu is ons contact uitstekend. Hij is een prima gozer", aldus Stewart.

Een contractverlenging van Hoedt bij AZ is uitgesloten. Zijn verbintenis loopt komende zomer af, waardoor de Alkmaarders hem deze transferperiode van de hand moeten doen als ze nog aan hem willen verdienen. Naast Lazio zouden ook Feyenoord, FC Twente en Celtic interesse hebben in de twintigjarige verdediger.

"Of het verstandig is dat Wesley op zo'n jonge leeftijd naar het buitenland gaat? Er zijn genoeg voorbeelden dat zo'n stap niet goed uitpakte, maar ik kan me voorstellen dat een speler gecharmeerd is van zo'n grote club", zegt Stewart over een eventuele overstap van Hoedt naar het buitenland. "Voetballers denken vaak dat zij de uitzondering op de regel zijn. En misschien blijkt later dat Wesley dat ook is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen