Nog geen besluit over Kuip: "Zorgvuldigheid voor snelheid"

14 januari 2015, 10:49

Feyenoord heeft de buitenwacht nog steeds geen duidelijkheid over de verbouwing van De Kuip kunnen verschaffen. Er is nog altijd geen besluit genomen over de voetbaltempel, waardoor een financiële achterstand op Ajax en PSV een feit blijft.

"Elk jaar dat we deze begroting hebben, hebben we niet die van de concurrentie. Geld is niet zaligmakend, maar wel een heel belangrijke factor. Dat zien we in de Champions League waar de laatste acht clubs negen van de tien keer dezelfde zijn", zegt algemeen directeur Eric Gudde in gesprek met NU.nl.

Toch denkt Gudde niet dat Feyenoord met een begroting van 49 miljoen euro op sportief vlak per definitie achter de feiten aan hoeft te lopen, ten opzichte van Ajax (65 miljoen euro) en PSV (60 miljoen euro). "We hebben de derde begroting, maar ongeacht het stadion kunnen we best op een hoger niveau spelen. Dat heeft te maken met het topsportklimaat dat hier is gecreëerd. Het is niet dat het niet kan, maar de kans is groter wanneer we meer geld hebben."

Bouwbedrijf BAM presenteerde plannen voor de vernieuwbouw van De Kuip, maar deze kosten vallen met 240 miljoen euro nogal hoog uit. Feyenoord hoopt 40 miljoen euro minder te hoeven investeren. "We kunnen ons afvragen wat een paar miljoen meer uitmaken, maar we moeten een vol stadion hebben dat geld oplevert. We zijn de hele dag aan het uitrekenen hoe we dat voor elkaar krijgen. Zorgvuldigheid gaat voor snelheid", aldus Gudde, die een capaciteit van 76.000 toeschouwers in ieder geval uitsluit. "We denken 63.000 zitplaatsen te kunnen vullen omdat we niet alleen tegen Ajax uitverkocht willen raken, maar ook tegen bijvoorbeeld Excelsior en FC Volendam."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen