Koeman hoopt dat 'United-boost' doorslag geeft in FA Cup

14 januari 2015, 12:29

Ronald Koeman hoopt vanavond (woensdag) wél af te rekenen met Ipswich Town, in de derde ronde van de FA Cup. In de heenwedstrijd kwam 'zijn' Southampton op het eigen St. Mary's niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Championship-club.

Koeman weet dat zijn ploeg veel vertrouwen heeft, na het succes tegen Manchester United (0-1 winst). "Uiteraard geeft dat een flinke boost. Misschien wordt het daarom minder lastig tegen Ipswich", aldus de Nederlander. Hij mist Toby Alderweireld en Eljero Elia tijdens het treffen op Portman Road. "We hebben niet veel mogelijkheden, maar we moeten een oplossing vinden."

Een makkie zal het niet worden, benadrukt Koeman. "Het wordt lastig. In de eerste wedstrijd werd duidelijk dat ze een lastig te bespelen systeem hanteren. De organisatie stond goed en ze zijn fysiek sterk. Het is niet eenvoudig om kansen tegen ze te creëren. Toch denk ik dat we geleerd hebben van de eerste wedstrijd, ik zie genoeg kansen", aldus de coach van Southampton, die aangeeft dat hij de competitie belangrijker vindt dan de FA Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen