Manchester City bevestigt miljoenentransfer Bony

14 januari 2015, 14:31   Bijgewerkt: 14 januari 2015, 14:38

Het is officieel: Wilfried Bony maakt per direct de overstap van Swansea City naar Manchester City. Dat meldt de regerend kampioen van Engeland woensdag via de officiële kanalen. Met de deal is naar verluidt een bedrag van 36 miljoen euro gemoeid. De 26-jarige aanvaller uit Ivoorkust heeft een contract voor 4,5 jaar, tot de zomer van 2019, getekend in het Etihad Stadium.

Eerder op de dag meldde de nationale voetbalbond van Ivoorkust al dat Bony heeft getekend bij Manchester City, maar dat werd meteen ontkend door Swansea City. Nu is er alsnog witte rook. Swansea City nam Bony medio 2013 voor ongeveer vijftien miljoen euro over van Vitesse. De Arnhemse club bedong destijds een percentage bij doorverkoop en kan dus een leuk bedrag vanuit Engeland verwachten.

Bony, die met nummer 14 op de rug zal spelen bij Manchester City, is momenteel met Ivoorkust op pad voor de Afrika Cup. Hierdoor zal het even duren voordat The Citizens plezier aan hem kunnen beleven. Bony maakte in zeventig officiële wedstrijden voor Swansea City 35 doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen