Southampton nu wel langs Ipswich; Spurs toont veerkracht

14 januari 2015, 23:12   Bijgewerkt: 14 januari 2015, 23:29

Southampton heeft woensdag in tweede instantie wel afgerekend met Ipswich Town. Het elftal van trainer Ronald Koeman boekte op verplaatsing een magere 1-0 zege op de nummer drie van het Championship, het tweede niveau in Engeland. De replay in Ipswich was nodig omdat het duel in het eigen St. Mary in 1-1 was geëindigd.

Shane Long maakte na negentien minuten spelen het enige doelpunt van de wedstrijd. De aanvaller van de Saints moest snel handelen toen de bal voor zijn voeten belandde nadat Tommy Smith met een sliding voorkwam dat James Ward-Prowse kon uithalen, maar schoot feilloos raak. De aanval werd opgezet door oud-FC Twente-speler Dusan Tadic, die een basisplaats had. Hij werd na een uur vervangen door Graziano Pelle, tot vorig seizoen speler van Feyenoord. Eljero Elia was niet speelgerechtigd.

Koeman kreeg in Ipswich wel een tegenvaller te verwerken met het uitvallen van Victor Wanyama. De Keniaan leek kort voor rust zonder dat er een tegenstander in de buurt was een serieuze hamstringblessure op te lopen.

Doelman Michel Vorm, die in het bekertoernooi de voorkeur krijgt boven Hugo Lloris, bereikte met Tottenham Hotspur ook de vierde ronde. De Spurs gingen in eigen huis tegen Burnley dramatisch van start en keken na acht minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. Nog in de eerste helft kwam Tottenham langszij (Paulinho en Etienne Capoue), om vervolgens in de tweede helft door doelpunten van Vlad Chiriches en Danny Rose alsnog de overwinning binnen te slepen: 4-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen