Ook Go Ahead niet blij met NAC: "We zitten op één lijn"

15 januari 2015, 08:35

NAC Breda staat onder curatele van de KNVB en mag om die reden op papier geen cent uitgeven zonder toestemming van de voetbalbond, maar toch weet de club deze winter nieuwe spelers binnen te halen. Vreemd, vindt de concurrentie. Nadat eerder Willem II en Heracles Almelo hun vraagtekens zetten bij de gang van zaken in Breda, doet voorzitter Edwin Lugt van Go Ahead Eagles nu hetzelfde. Hij laat bij RTV Oost weten het eens te zijn met Heracles-preses Jan Smit, die naar aanleiding van deze situatie fors uithaalde naar de KNVB.

"Nog steeds ben ik van mening dat de KNVB, die volgens mij steeds meer op een stramme ambtelijke organisatie begint te lijken, een zachte heelmeester is die stinkende wonden achterlaat", sprak Smit eerder deze week. "Als clubs die in categorie I zitten nog steeds in de winterstop spelers kunnen aantrekken en salarissen gaan betalen die clubs niet kunnen voldoen die de zaak wel op orde hebben, klopt er iets niet. Verhalen dat de uitgaven die daarop betrekking hebben buiten de club om gedaan worden door derden gaan er bij mij niet in. Laat die derden dan maar eerst de gelden die ze willen fourneren aan de club overmaken op de tekorten daar te dekken. Competitievervalsing? Je zou het zo kunnen noemen", aldus de voorzitter van Heracles Almelo.

Lugt kan zich wel vinden in de woorden van Smit, stelt hij. "Jan en ik zitten wel behoorlijk op één lijn. Ik druk me alleen iets anders uit. Ik neem het de club NAC ook niet kwalijk, maar op deze manier kun je het systeem net zo goed afschaffen", zei hij volgens de regionale omroep tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen