'Road to Russia' begint donderdag in Miami

15 januari 2015, 10:14

Een maand of veertig voordat het toernooi van start gaat, begint in Miami al de 'Road to Russia'. In de Amerikaanse stad vindt donderdag de loting plaats voor eerste WK-kwalificatieronde in de CONCACAF-zone. Hierin komen de veertien, op papier, zwakste landen van Noord- en Midden-Amerika in actie.

In totaal doen 35 landen uit de CONCACAF-zone een gooi naar een WK-ticket. Drie landen uit Midden- en Noord-Amerika kunnen zich rechtstreeks plaatsen voor het wereldkampioenschap 2018, een vierde land kan via een intercontinentale play-off alsnog in Rusland belanden. Veertien van deze 35 landen moeten in actie komen in de eerste voorronde, die eind maart afgewerkt wordt. Deze veertien landen strijden in een play-off om zeven tickets voor de volgende ronde. Eén van deze veertien landen is Curaçao, de nummer 182 van de wereld.

De zeven winnaars van deze play-off gaan door naar de tweede ronde, waarin dertien landen instromen. Onder meer voor Canada, Suriname en Aruba begint dan hun jacht op een WK-ticket. Daarna volgen nog een play-off, waarna in de vierde kwalificatieronde, die in november 2015 begint, pas de zes beste CONCACAF-landen instromen. Dit zijn Costa Rica, Mexico, Verenigde Staten, Honduras, Panama en Trinidad & Tobago.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen