Ronaldo verkozen tot beste Portugese voetballer ooit

15 januari 2015, 10:29

Het is een prima week voor Cristiano Ronaldo. Enkele dagen nadat hij verkozen is tot beste voetballer ter wereld in 2014, is de aanvaller in eigen land uitgeroepen tot beste Portugese speler ooit. Bij de verkiezing, uitgeschreven vanwege het honderdjarig bestaan van de Portugese voetbalbond, bleef hij Eusebio voor.

Achter Ronaldo en Eusebio, die in zijn carrière één Gouden Bal kreeg, eindigde Luis Figo op de derde plaats bij de verkiezing. De aanvaller speelde voor onder meer FC Barcelona en Real Madrid. Eusebio maakte naam bij Benfica, waar hij van 1960 tot 1975 speelde. Met de Portugese club won Eusebio in 1962 de Europa Cup I, de voorloper van de Champions League. Ook sleepte hij met Benfica maar liefst elf landstitels in de wacht.

Op de erelijst van Ronaldo staan twee Champions League-titels, ook werd hij landskampioen in Engeland en Spanje. Afgelopen maandag werd hij voor de derde keer verkozen tot winnaar van de Gouden Bal.

José Mourinho, momenteel actief bij Chelsea, werd verkozen tot beste Portugese trainer ooit. Hij baarde opzien door in 2004 met FC Porto de Champions League te winnen en won dezelfde prijs in 2010 met Inter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen