AZ door met verhuurde Van Overeem: "Groot talent"

15 januari 2015, 14:18

Joris van Overeem keert na dit seizoen terug bij AZ. De Alkmaarse club heeft een optie in het aflopende contract van de 20-jarige middenvelder gelicht, waardoor hij nu tot de zomer van 2017 vastligt. Van Overeem is dit seizoen door AZ verhuurd aan FC Dordrecht en maakt daar een prima indruk.

"We zijn erg tevreden met de ontwikkeling van Joris", zegt AZ-directeur Earnest Stewart op de clubsite. Hij vindt dat de middenvelder dit seizoen een grote stap in zijn ontwikkeling heeft gezet. "Hij stond bij ons al jaren bekend als een heel groot talent. Dit seizoen was het belangrijk dat hij Eredivisie-ervaring zou opdoen. Bij FC Dordrecht speelt hij wekelijks. Zijn goede spel leverde hem bovendien een selectie voor Jong Oranje op. Komende zomer keert hij met de nodige bagage terug bij AZ, waar hij de concurrentie aangaat op het middenveld."

Van Overeem kwam in 2006 in de jeugdopleiding van AZ terecht en debuteerde in oktober 2013, in een bekerwedstrijd tegen Achilles '29, in het eerste elftal. In dat duel pikte hij meteen zijn goaltje mee. Opvallend genoeg speelt Van Overeem komend weekend met FC Dordrecht in de Eredivisie tegen AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen