Van de Looi moet kiezen: "Hele andere puzzel geworden"

15 januari 2015, 15:25

In aanloop naar de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe jaar kent coach Erwin van de Looi van FC Groningen louter luxeproblemen. Mede door de komst van Simon Tibbling en Albert Rusnak is de onderlinge concurrentie groot, stelt de hoofdtrainer tevreden vast op de website van zijn club.

"We hebben een kwaliteitsimpuls gehad en in Spanje hebben we geprobeerd de puzzel opnieuw in elkaar te leggen. Voor de winterstop hadden we nog wel eens moeite om elf fitte spelers te vinden en nu moeten we zelfs fitte spelers buiten de selectie laten. Het is een hele andere puzzel geworden", aldus Van de Looi.

Henk Bos en Dino Islamovic zijn uiteindelijk buiten de wedstrijdselectie gevallen. "We hebben de groep grotendeels compleet. Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Tom Hiariej zijn geblesseerd, maar Yoëll van Nieff is wel weer hersteld. Ook Martijn van der Laan is weer wedstrijdfit na zijn ongelukkige botsing met een sproeikop op het trainingsveld in Spanje." Zijn basisformatie voor het duel in Amsterdam wil Van de Looi nog niet prijsgeven. "Dat heb ik de spelers ook nog niet verteld, dus ga ik dat nu nog niet bekend maken. Vrijdagavond in de ArenA zal het duidelijk worden. In zijn algemeenheid kan ik zeggen dat er meer keuzes zijn en we uiteraard het beste elftal willen opstellen. De onderlinge afstemming zal weer gevonden moeten worden. Voor de winterstop stond er een mooi 'ploegie' met de uitstraling van 'win maar eens van ons'. Die spirit hopen we natuurlijk te behouden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen