Lurling wees NAC af: "Heb mijn gevoel laten spreken"

16 januari 2015, 08:14

Hij moest er even over nadenken en ging het gesprek met de clubleiding aan, maar Anthony Lurling besloot eind december toch af te zien van een overstap naar NAC Breda. In het Brabants Dagblad legt de 37-jarige speler van FC Den Bosch uit waarom: hij vond het beter om bij de club uit zijn geboortestad te blijven.

"Het verhaal is heel simpel", legt de Bosschenaar, sinds afgelopen zomer weer actief voor FC Den Bosch, uit. "NAC belde mij: ze wilden graag dat ik terugkwam. Bij elke andere eredivisieclub zou ik meteen nee hebben gezegd. Maar in Breda heb ik 7,5 jaar gespeeld. Ik vond het wel zo netjes om een gesprek aan te gaan."

In de wandelgangen werd gesteld dat Lurling vooral bij FC Den Bosch bleef, omdat hij daar een andere functie krijgt als hij zijn carrière beëindigt. "Dat is niet waar. Bij NAC is me ook zoiets aangeboden. Uiteindelijk heb ik mijn gevoel laten spreken en ben ik gebleven. We staan twaalfde, veel te laag. Ik vond niet dat ik in deze situatie weg kon lopen", verwijst de aanvaller naar de magere positie van FC Den Bosch in de Jupiler League.

Tussen 2007 en 2014 speelde Lurling voor NAC Breda, waarvoor hij ook in het seizoen 2004/2005 speelde. Daarnaast stond hij onder contract bij onder meer sc Heerenveen, Feyenoord en 1.FC Köln.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen