Utrecht loopt warm voor 'niet ideaal' oefenduel met Dortmund

16 januari 2015, 08:31

De oefenwedstrijd tussen FC Utrecht en Borussia Dortmund, woensdag in de Galgenwaard, wordt afgewerkt in een prima gevuld stadion. Een kleine drie dagen nadat de kaartverkoop van start ging, zijn al 7.000 tickets over de toonbank gegaan. "Ik zou willen dat ik elke dag zoveel kaarten verkocht", reageert algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht in AD Sportwereld. "Geen idee waar het heen gaat qua aantal."

FC Utrecht en Dortmund trappen woensdag om 19.00 uur af voor een oefenduel. Dortmund heeft al laten weten dat het op volle sterkte naar de Domstad komt, coach Jürgen Klopp laat geen grote namen thuis. "Met hun 18 internationals dus. Je merkt aan de aanvragen vanuit het hele land hoe populair Dortmund hier is. We hebben in de eerste 48 uur vierduizend e-tickets verkocht, voor ons een record. Iedereen is ook welkom."

Van Schaik legt uit dat het eigenlijk puur toeval is dat zijn club Borussia Dortmund kon strikken als oefentegenstander. "Op weg naar ons trainingskamp in Spanje kwam ik op Eindhoven Airport wedstrijdmakelaar Jeroen Wotte tegen." Wotte vertelde hem dat Borussia Dortmund, ter voorbereiding op de tweede helft van het seizoen in de Bundesliga, nog een oefentegenstander 'op rijafstand' zocht. "Onze trainer Robby Alflen was meteen razend enthousiast. Doordeweeks spelen, tussen duels met Heerenveen en Groningen in, is qua belasting niet ideaal, maar Robby ziet vooral de geweldige ervaring die het duel voor zijn jongens is."

Borussia Dortmund maakt een dramatisch seizoen door en moet vrezen voor degradatie in Duitsland, maar staat wel in de achtste finale van de Champions League. Daarin is Juventus half februari de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen