Pastoor uitgewinkeld: "Selectie erg goed in balans"

16 januari 2015, 09:51

Sparta Rotterdam wil het seizoen afmaken met de huidige selectie. Twee weken voor het sluiten van de transferperiode heeft coach Alex Pastoor laten weten dat hij er geen nieuwe spelers meer bij hoeft. Na de komst van middenvelder Yalany Baio is de hoofdtrainer uitgewinkeld, zegt hij bij RTV Rijnmond.

"Ik hoef geen versterking, want ik vind dat de selectie zowel in kwaliteit als in kwantiteit erg goed in balans is", zegt de coach. Toch plaatst hij een klein voorbehoud. "Wat vandaag waarheid is, blijkt morgen soms een leugen te zijn. Het kan altijd zo zijn dat we jongens laten gaan die dachten te gaan spelen en dat we dan iemand anders binnen kunnen halen. Maar als ik naar deze jongens kijk ben ik erg positief en hoef ik er niets bij."

Met Baio haalde Sparta deze week volgens Pastoor een speler binnen die de selectie aanzienlijk sterker maakt. "We hebben er goed naar gekeken, omdat we alleen spelers willen halen die echt iets toevoegen. Hij kan veel verdedigende situaties goed lezen, is erg coachbaar en heeft veel leervermogen. We hebben zijn plafond nog niet gezien. Yalany Baio is ook goed in de bal van achteren naar voren brengen. Want zijn passing is goed en hij heeft snelle ogen in de lengterichting van het veld. Dat zijn kwaliteiten die ik op die positie in deze selectie nog niet had gezien. Dat heb ik nagevraagd bij mijn collega's en wij kwamen tot dezelfde conclusie."

Sparta, dat zesde staat, hervat de competitie vrijdag met een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen