Ook Leekens niet blij: "Geen elektriciteit, water en internet"

16 januari 2015, 11:22

Na bondscoach Claude LeRoy van DR Congo, heeft ook Georges Leekens zijn onvrede geuit over de situatie in Afrika Cup-gastland Equatoriaal Guinea. Het hotel waarin zijn ploeg moet verblijven tijdens het toernooi is dramatisch, geeft de Belgische bondscoach van Tunesië aan in gesprek met Sporza.

"Het zijn hier extreme omstandigheden", bromt de oud-trainer van Roda JC en de Rode Duivels. "Toen we in ons hotel aankwamen, bleek er geen elektriciteit, water en internet te zijn.  We klagen niet snel, maar we hebben die feiten wel laten vaststellen, want een minimum aan hygiëne is noodzakelijk. We mogen niet beginnen te zeuren, maar het is wel afzien zo enkele dagen voor onze eerste wedstrijd. Hopelijk raken de problemen snel opgelost, want in deze situatie lopen de spelers ook het gevaar om ziek te worden. Ik hoop dat mijn groep mentaal standhoudt en zich kan aanpassen. Het is een kwestie van overleven. The survival of the fittest and the strongest, zeker? We wíll survive! We leven op goeie hoop en komen er sterker uit, dat staat al vast."

Leekens wijst Algerije en Senegal aan als grote favorieten voor deze editie van de Afrika Cup. "Maar in deze omstandigheden is het niet altijd de beste ploeg die wint. Hier worden de mentale en fysieke sterkte aangesproken. Dit is een uitputtingsslag. Je moet een situatie overwinnen. Ach, het is mijn eerste Africa Cup en een geweldig avontuur. Het is nieuw en verrassend. Ik hoop dat België achter Tunesië staat", zegt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen