Selfie na doelpunt leidt in Eredivisie tot gele kaart

16 januari 2015, 11:54

Spelers uit het Nederlandse voetbal die het in hun hoofd halen om na een doelpunt een foto van zichzelf te maken, een selfie, kunnen rekenen op een gele kaart. Dat laat een woordvoerder van de KNVB weten aan Voetbal International. In Italië baarde AS Roma-icoon Francesco Totti onlangs opzien door, na een doelpunt in de derby tegen Lazio, een selfie te maken met op de achtergrond fans van zijn club.

De actie van Totti in Italië bleef onbestraft, maar de KNVB wil optreden tegen dergelijke acties. "Het woord selfie als zodanig staat niet in de spelregels opgenomen, maar het maken van een foto na een doelpunt zal worden gezien als tijdrekken en daarvoor staat de gele kaart. Daar kunnen spelers dus rekening mee houden."

Totti maakte zijn selfie met behulp van keeperstrainer Guido Nanni, die aan kwam rennen met de telefoon van de aanvaller. "Selfies zijn hip en dit was een unieke mogelijkheid, een kans die ik nooit meer zou krijgen. Het was mijn eigen telefoon en ik had Guido gevraagd om hem te brengen als ik zou scoren", legde hij uit.

Voorzitter Claudio Lotito van tegenstander Lazio kon de opmerkelijke actie van de Romeinse superster overigens niet waarderen. "Die selfie was een ongepaste actie en heeft niets met voetbal te maken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen